Blue Pac

Batteridriven hydraulik

Utöver att vara kundens utvecklingsavdelning eller leverantör har vi utvecklat tillsammans med Alf Pettersson AB en egen produkt Blue Pac. Blue Pac är en Electric power take off (Epto) och ersätter den traditionella kraftuttaget och driver hydraulikpumpen för påbyggnationer emissionsfri och energieffektiv. Med Blue Pac kan man t.ex köra kran eller komprimera sopor utan avgaser och buller från dieselmotorn.

ETPs Epto har utvecklats för att kunna användas till många olika chassin och olika påbyggda maskiner. Grundidén är att tekniken för batteri- och elmotordrift ska vara färdigutvecklad och paketerad för enkel montage. Det ger säker drift med inga avgaser eller buller. Blue Pac är utrustad med en batterimodul och en motor-och styrmodul.

Blue Pac har två olika utformningar för att passa flera olika typer av fordon. Beroende vad som passar din påbyggnation bäst kan du välja mellan ett horisontellt eller ett vertikalt.

Batterimodul

Batterimodulen är utvecklad av flera års erfarenhet av batteridrivna system för hydraulikdrift. Batterierna är underhållsfria och kan snabbladdas. Du kan välja antal batterimoduler utefter energibehov, varje batterimodul har 20,5 kWh kapacitet.

Motor – och styrmodul

Motor – och styrmodul innehåller styrenhet och motor för drift av hydraulikpump. Med avancerad elektronik styrs laddning, motordrift och övervakning. Blue Pac ger hög energieffektivitet, lågt ljudnivå och en robust lösning på ett mycket litet utrymme.